First day INTERNSHIP..


laparrr... huhuhu.. makan je kau tahu kan.. kan tgh puasa nie.. pegi la makan, kena sambar petir baru tahu.. lolololol.. kita lupakan pasal puasa tu dulu, baru 3 hari umat islam berpuasa.. tak lama lagi dah raya.. uit, sekarang aku dah x study lagi.. huhuhu.. its time 4 me to do the Internship Program.. and I will make sure I'll get 4.00 (report mesti kena power).. huhu.. aku dapat internship kat 1 company kat Puchong nie, Nexus Interactive Sdn Bhd as a website designer.. elaun?? RM500 sahajorkkk... cukup la tu kot, daripada budak-budak nie yg x dapat apa-apa tu.. kesiannn yer labu.. huhu.. :)

owh, ya.. ramai gak kawan-kawan aku "menyembah bumi" first day dorang g internship tu.. kena buat itu la, ini la, angkat tu, sapu nie.. last2, cabut lor.. terpaksa cari company lain.. ayyo, very da kesian kan.. aku kat sini, Alhamdulillah la walaupun aku dua orang jer melayu n bos dia sangat "garang".. hehe.. *redha je kalau kena maki*.. kita nak dapat experience khaannn.. ^___^


owh, ya..
nak cerita sikit pasal first day aku kat company nie.. start kerja pukul 8.30 pagi.. pukul 8 aku dah terpacak kat depan office nie.. punya la excited *konon*.. sempat lagi berborak dgn pak guard kat situ.. hehe.. actually first day tu just ada sesi perkenalan dgn semua staff kat situ.. project belum dapat lagi.. then, x reti2 nak berfacebook sampai balik.. hehe... tipu jerr.. supervisor (boss lerr) aku terangkan tentang syajaratun company nie.. bila company nie start, beroperasi, company nie wat pasal apa, bla, bla, bla.. apa aku buat? mengangguk jela tanda faham.. huhu.. mata dah ngantok time tu.. tahan jela.. adesss... *cari nahas kalau tido*

staff2 kat sini best lor.. walaupun majoritinya yakni 95% staff kat sini chinese, dorang sangat3 sporting n faham la aku nie.. baru je beberapa hari aku kat sini.. kitorang dah boleh get along antara 1 sama lain.. kira, tak bosan la aku kat sini.. huhu.. kat sini ada 3 orang yg intern termasuk aku.. dorang dak MMU dgn UiTM.. mula2 tu agak "kekwat" la masing2.. sekarang dah jadi kawan baik poikk.. haha..

now, dah masuk 2 minggu aku kat sini.. projek pon dah melambak aku kena buat.. buat mockup, flash, codingnyer lagi.. arrgghhh, Mr Tension mula la datang.. nak kejar dateline.. xpe2, setakat nie still under control lagi.. thanx to Nexus web designer team; Yana, Fong, Casin, Kristle, Javerline, Xi Yian, Billy, Brian, etc.. U guys ROXX!!! ^___^

p/s: Hari nie ari jadi Fong.. baru lepas celebrate.. sedey x dapat makan cake.. puasa lor.. aiyyyaaa..
Happy Birthday Fong.. Have a Blast.. :)

First day INTERNSHIP.. Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Keliwon Malam